#

Aile Birleşimi

Bizi Arayın

Aile birleşiminde temel olarak iki tip başvuru vardır. Avrupa Birliği Vatandaşı ile yapılmış olan evlilik için başvuralan vize tipleri ve İngiltere Vatandaşı ile yapılmış olan evlilik için başvuralan vize tipleri. 

Ankara Antlaşması Eş ve Çocuk Vizesi Nedir?

Ankara Anlaşması Vizesi alan kişilerin eşleri ve çocukları için alabilecekleri vizedir. ECAA3 olarak adlandırılır ve Avrupa Birliği Vatandaşı ile yapılmış olan evlilik için başvuralan vize tipleri ile eşit başvuru şartları gerekir. Ankara Anlaşması Vizesini almış olan bir kişi mali açıdan yeterli bulunduğunda vizesini almaya veya uzatmaya hak kazanabilir ancak bu uygunluk  eşi  ve çocuklarına da bakabileceği anlamına gelmez. Ayrıca kendisine bağımlı kişilerin geçimini sağlayacağını ispat edenlerin yakınları bu bağımlı vizesine başvurabilirler. 

Neler Gerekir?

  • Bağımlı olunan asıl vize sahibiyle süren ilişkiyi ispat etmek
  • Bağımlı olunan kişinin Ingilterede yeterli kazancı olduğunu / olabileceğini ispat etmek

Neden Avantajlıdır?

Bu vize tipine sahip olan kişi asıl vize sahibi ile aynı anda sınırsız oturum alma, vatandaş olma hakkına sahiptir. Yani eşiniz Ankara Anlaşması Vizesine sahipse ve sınırsız oturum almasına 5 ay kalmışsa sizde onunla yaşamak için vize aldığınızda size 5 aylık vize verilir. bu sürenin sonunda eşinizle birlikte sınırsız oturum almak için başvurabilirsiniz. Ayrıca Ankara Anlaşması Vizesi olan bir kişi bir başkasına ait firmada maaşlı olarak çalışamazken bağımlı olan kişi istediği yerde part-time veya full-time çalışabileceği gibi istediği eğitimi de alabilir.   

Avrupa Vatandaşları Eş Vizesi (EEA) Nedir?

AB tam üyesi ülkelerin vatandaşları İngiltere'de çalışma ve oturma hakkına sahiptirler. Bu kişiler Avrupa vatandaşı olmayan eş ve çocuklarına İngiltere vizesi alabilirler. İngiliz vatandaşları da Avrupa vatandaşı olmalarına rağmen bu vizeye başvuramazlar. Bu vize türü Avrupa birliği vatandaşı olanlar içindir. 

 

İngiltere'de Sınırsız Oturum Hakkı Olanların ( Indefinite ) ve İngiliz Vatandaşlarının ( British ) Eş ve Çocuk Vizesi Nedir?


Eşler vize başvurusunda bulunurken yasal olarak evli olduklarını ispatlamalıdırlar. Eşler evliliğin gerçekliğini ispatlamakla yükümlüdürler. Eşinizle yapılan telefon görüşmelerinin bir dökümü, eşlerin birbirlerine gönderdikleri para dekontları, e-mail veya sosyal medya hesaplarının kayıt dökümleri sunulabilir. İngiltere'de yaşayan eşin İngiltere'ye yerleşecek olan aile fertlerinin masraflarını karşılayabilecek düzeyde bir gelire veya birikime sahip olması gerekir. İlk aşamada 33 aylık bir oturum vizesi verilir. 

Neler Gerekir?

  •  Başvuran eşin, Home Office tarafından yetkilendirilmiş Sınav Merkezi'nde düzenlenen A1 seviye Aile Birleşim/Yerleşim vizesi sınavına katılması ve A1 seviyesinde İngilizce bildiğini kanıtlaması
  • Bağımlı olunan asıl vize sahibiyle süren ilişkiyi ispat etmek
  • Bağımlı olunan kişinin Ingilterede yeterli kazancı olduğunu / olabileceğini ispat etmek

 

Teşekkürler :)

En kısa süre içerisinde ekibimiz
size geri dönüş yapacaktır.

  • # BAŞVUR
#

Türkiye ve İngiltere'de ofisleri olan firmamız ile başvurunuzun
öncesinde ve sonrasında da her ihtiyaç duyduğunuzda bize ulaşabileceksiniz.